Gå til hovedindhold

Fitnesscenter

I vores fitnesscenter kan du bruge de bedste maskiner inden for styrketræning og kredsløb. Hos os er det vigtigt, at du føler dig i trygge rammer, og derfor er du altid velkommen til at spørge personalet om hjælp.

 • Læs op

Indhold

  Derudover tilbyder vi flere forskellige hold, du gratis kan deltage i, når du har adgang til fitnesscentret. Læs mere her!

  Styrketræning

  Styrketræning er træning med vægtstænger, håndvægte og vægttræningsmaskiner. Historisk har styrketræning i fitnesscentre især været forbundet med store muskler og bodybuilding, men det er efterhånden ved at være almindelig udbredt, at styrketræning er sundt for alle, uanset alder, køn og kropsbygning.

  Styrketræning er træning, der vedligeholder eller øger den styrke, som du besidder. Ved styrketræning bliver kroppens muskler og knogler stærkere og kroppens koordination bliver bedre. Med den rigtige træning og korrekt udførte øvelser, kan styrketræning være med til at forebygge skader.

  Styrketræning kan forøge din muskelmasse og sætte kroppens energi-forbrænding i vejret. Dermed kan styrketræningen være en positiv faktor i forhold til at opnå et vægttab og den kan virke forebyggende i forhold til en række udbredte livsstilssygdomme.

  Vi har veluddannede fitnessinstruktører, der står klar til at lave et program, der er tilpasset dig og dine behov. 
  Vi anbefaler alle, både nye og tidligere medlemmer, at få lavet et program når de starter. Når man har trænet efter et program i 1-2 måned bør man skifte til et nyt program med nye øvelser, for at få det optimale ud af sin træning. Instruktørerne bistår også gerne med en ny programlægning, kom og aftal en tid.

  Kredsløbstræning

  I vores fitnesscenter finder du løbebånd, romaskiner, motionscykler, crosstrainere og en stairmaster. Kredsløbstræning er den form for træning, hvor du får pulsen og vejrtrækningen op og hvor sveden helst skal pible frem på panden. Det er det vi også kalder for aerob træning, cardiotræning eller konditionstræning.


  Som navnet antyder, er formålet med kredsløbstræning at optimere kroppens kredsløb. Gennem træningen forbedres hjertets evne til, at pumpe blod rundt i kroppen og levere ilt og næringsstoffer til de arbejdende muskler. Musklerne bliver tillige bedre til at arbejde over længere tid, og du forbedrer din udholdenhed.

  Gevinsten ved dette ligger ligefor: Når kroppens udholdenhed forbedres betyder det, at kroppen bliver bedre til at udnytte energien. Resultatet er energioverskud, øget velvære og overskud i hverdagen.

  Ved kredsløbstræning er der et højt energiforbrug, og derfor er denne træningsform velegnet, hvis du gerne vil tabe dig. Kredsløbstræning kan samtidig være med til, at reducere risikoen for udviklingen af livsstilssygdomme som bl.a. hjertekarsygdomme og sukkersyge.

  Skal du have hjælp til at bruge en kredsløbsmaskine? Så tøv ikke med at kontakte en af vores fitnessinstruktører.

  Hvis ikke du har prøvet dine kræfter af i et fitnesscenter før, hjælper vi dig meget gerne i gang.

  En prøvetime er til dig der er ny i fitness regi, eller ikke har trænet i en periode, og derfor har brug for hjælp til at komme i gang igen.

  I har en kort indledende samtale, derefter varmer du op. Instruktøren vil så gennemgå et basis program sammen med dig. Der er fokus på simple øvelser, der får trænet hele kroppen igennem. Der kigges både på teknik, den rette belastning og du vejledes i hvor mange sæt og gentagelser du skal tage når du træner.

  Alt noteres af instruktører, og du får programmet med hjem efterfølgende.

  Har du mere specifikke ønsker, henviser vi til personlig træning, fx. hvis du vil have hjælp til muskelopbygning, opstramning, TRX eller noget helt andet.

  En times personlig træning incl. træningsprogram koster kr. 450,00. Ønsker du personlig træning, skal du henvende dig til personalet.

  Vi opfordrer altid til at du tager en snak med instruktøren i fitness centret, hvis der er noget du er i tvivl om eller gerne vil have hjælp til.

  Henvend dig til fitness-instruktøren for aftale om tid til prøvetime.

  Har du spørgsmål, er du også velkommen til at ringe.

  Børn fra 10 år kan træne hos os, hvis de er i følgeskab med en betalende voksen. Al træning skal foregå sammen med den voksne.

  Børn fra 12 år kan træne uden en voksen, men skal have gennemført og godkendt en prøvetime hos os først. Instruktøren tager udgangspunkt i barnets niveau og træningsinteresse, og får guidet barnet igennem øvelser, så barnet føler sig tryg i at komme og træne herefter. Prøvetimen er gratis og bookes via vores bookingside.

  Enkeltbilletter og månedskort til børn (10 til og med 14 år) i fitnesscentret giver også adgang til svømmehallen.

  Vi samarbejder med Anti Doping Danmark, om et sundt og dopingfrit trænings miljø.

  Samarbejde med fitnesscentre

  Anti Doping Danmark samarbejder med alle motions og -fitnesscentre tilknyttet Dansk Fitness & Helse Organisation (DFHO), Danske Gymnastik og Idrætsforeninger (DGI), Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF) samt øvrige private kommercielle fitnesscentre, som ønsker samarbejde

  Motionsdoping er et komplekst problem med mange forskellige aktører involveret. Èn arena er motions- og fitnesscentret. Problemet løses ikke med dopingkontrol alene. Det kræver derimod en fælles indsats, hvor Anti Doping Danmark og centret i samarbejde:

  • sender tydelige signaler om, hvilket miljø man ønsker i centret
  • har fokus på medlemmerne, så de ansvarlige i centret opdager en uheldig udvikling for den enkelte eller i grupper
  • er rustet til at handle i tilfælde af en uhensigtsmæssig udvikling blandt medlemmerne 

  Anti Doping Danmarks fitnesskonsulenter er synlige i fitnessmiljøet, og de står til rådighed for dialog og rådgivning for alle i centret - både instruktører, receptionister, medlemmer og gæster. Gennem dialog og rådgivning får centret sparring og gode råd til forebyggende antidoping-arbejde og handlemuligheder, hvis der opstår mistanke om dopingmisbrug blandt medlemmer, instruktører eller gæster i centret.

  Fitnesskonsulenterne står altid til rådighed, hvis et center henvender sig for at få rådgivning, og de kan reagere indenfor få dage, hvis centret har brug for bistand.

  I menuen til venstre kan du finde mere information om antidoping-arbejdet i landets motions- og fitnesscentre.