Gå til hovedindhold

Svømmehallen

Et hav af muligheder for store som små.

 • Læs op

Indhold

  Bemærk! Svømmehallen er lukket i sommerperioden, når Friluftsbadet Badesøen er åben. I 2024 gælder det 25. maj til 25. august.

  Et hyggeligt bassin på 12,5 m x 25 m med en dybde fra 0,9 m til 3,8 m. Bassinet har to vipper på henholdsvis 1 og 3 m samt en lille rutsjebane. 

  I omklædningsrummene findes sauna og til blebørnene puslefaciliteter. Alle muligheder skulle være til stede for en god dag for hele familien.

  Børn under 10 år har kun adgang til svømmehallen i følge med en voksen (min. 15 år).

  Varmtvandsbassinet holder en temperatur på 34 grader og er derfor velegnet til babysvømning, handicappede og ældre.

  Ydermere er bassinet udstyret med modsvømsdyser, massagedyser, vandkanon til rygmassage og spahjørne. Bassinet er handicapvenligt med lift og speciel trappe samt barre langs kanten. Bassinet er også velegnet til vandaerobic eller bare til ren afslapning.

  Hudoverfladen efterlades renset, blød og elastisk. IR sauna er ikke et behandlingstilbud, men et sundheds og velværds tilbud.

  Forøger blodcirkulationen, styrker kredsløb og stofskifte

  Medens kroppen øger perspirationen i forsøget på at nedkøle sig selv, arbejder hjertet hårdt for at øge blodcirkulationen. Pulsen, hjertets minutvolumen og stofskiftet øges, medens det nedre blodtryk falder. Det betyder at kredsløbet generelt forbedres. Helsekabinen kan øge kalorieforbrændingen med op til 4 gange så meget. Så man opnår et reelt vægttab - ikke "kun" et væsketab.

  Lindrer smerter - øger kropssmidighed

  Varmeenergien absorberes "full body" af legemet og øger blodgennemstrømningen i bevægeapparatet. Muskler slapper bedst af når vævet er varmt - og der opnås derigennem større muskel- og bevægelsesfleksibilitet.. Den forøgede blodgennemstrømning medfører desuden at overbelastning/skader på muskler, sener og led hurtigere læges.

  Lindrer kombineret ømhed og stivhed

  Varme anvendes ofte i fysioterapien til påvirkning af forskellige former for led lidelser, genoptræning m.m. Det harvist sig at IR-opvarmningen har en positiv effekt på bla. forstuvninger, nervesmerter, bursitis, muskelinfiltrationer og ledsmerter i arme, ben, ryg, knæ, nakke og hofter m.m. ligesom på naturlig og aldersbestemt stivhed, smerter og ømhed.

  Giftstoffer, tungmetaller og andre affaldsstoffer

  Den forøgede blodcirkulation påvirker udskillelsen af gift- og affaldsstoffer. Daglig øget perspiration kan hjælpe med til at afgifte kroppen, idet der frigøres opsamlede potentielle tungmetaller som f.eks. bly, kviksølv, zink, nikkel og cadmium samt alkohol, nikotin, natrium og svovlsyre.

  Immunforsvar - myoser m.v.

  Ophold i det dybdegående "full body" stråleområdehar en afslappende og afstressende effekt, og påvirker derigennem kroppens immunforsvar ligesom systemet er effektivt mod myoser..

  Vejledning i brug af IR Sauna:

  • Vores IR sauna er en fælles sauna, og derfor skal der benyttes badetøj.
  • Børn under 16, kun ifølge med forældre.
  • Benyt bruseren og tørre dig inden du træder ind i saunaen.
  • Medtage et stort håndklæde til bag ryggen, til at sidde på, og til at komme dine fødder på.
  • For at opnå den fulde effekt af opholdet i den infrarøde sauna anbefales det, at man benytter saunaen i 25-30 minutter.
  • Efter saunaophold skal man bruse sig inden benyttelse af bassin.

  Du bør konsultere din læge inden brug af saunaen, hvis du er gravid, lider af hæmofili eller lupus, har pacemaker eller kobberspiral

  IR-saunaen er lukket, når svømmehallen er lukket.

  I svømmehallen kan du øve livredning med udstyret fra vores livreddertårn Fra TrygFonden. Du kan blandt andet prøve at svømme med redningsvest, dykke efter en dukke på bunden af bassinet, kaste redningskrans og bjerge en ven. Henvend dig til en livredder, hvis du vil prøve!